Snapdragon

“Avslöjande av Snapdragon 7s Gen 2: En budgetvänlig Qualcomm-nyhet”

Snapdragon 7s Gen 2

Under helgen avslöjade Qualcomm sitt senaste erbjudande, Snapdragon 7s Gen 2 chipset. Denna toppmoderna teknik är byggd på den avancerade 4 nm-processen och erbjuder en idealisk lösning för smartphone-tillverkare som söker hög prestanda inom en snävare budget jämfört med de mer premium Gen 8-chipen.

Nu ska vi granska specifikationerna för Snapdragon 7s Gen 2. Det är viktigt att notera att, när det gäller processorkraft, ligger den här CPU:n efter sina motsvarigheter i Snapdragon 7-serien. Dessutom når dess Image Signal Processor (ISP) inte riktigt den höga standard vi har kommit att förvänta oss, vilket tyder på en något lägre övergripande positionering inom Qualcomms produktlinje. Spekulationer har uppstått om att Snapdragon 7s Gen 2 kan hitta sin väg till den efterlängtade Redmi Note 13-serien, planerad för lansering senare i månaden.

Namnet kan verka förvirrande, eftersom det inte fanns någon första generation som benämndes “7s” eller en andra generation Snapdragon 7. Bokstaven “s” förblir insvept i mystik, men den signalerar tydligt en minskning i specifikationer. CPU-konfigurationen omfattar fyra högpresterande kärnor klockade till 2,4 GHz och fyra energieffektiva kärnor som körs vid 1,95 GHz.

Detaljer om Adreno GPU förblir okända, men det är värt att notera att den stöder upplösningen Full High Definition Plus (FHD+) med en imponerande uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Det är dock viktigt att nämna att Fast Connect 6700-konnektivitetsplattformen representerar ett steg tillbaka jämfört med 6900 som återfinns i Snapdragon 7+ Gen 2. Följaktligen är den maximala nedladdningshastigheten begränsad till 2,9 Gbps, och Bluetooth-versionen är begränsad till 5,2. Trots detta stöder denna Bluetooth-version fortfarande energieffektiva ljudteknologier.

Spectra Image Signal Processor (ISP) är en annan höjdpunkt och gör det möjligt för smartphones att dra nytta av enkla kameror med upp till 200 MP upplösning och fånga imponerande 4K-video med 30 bilder per sekund. När det gäller minnet stoltserar Snapdragon 7s Gen 2 med LPDDR5-RAM klockad till imponerande 3200 MHz. Andra märkbara funktioner inkluderar USB-C 3.1 och Quick Charge 4+.

Tyvärr har Qualcomm inte tillhandahållit en definitiv tidsram för utgivningen av enheter utrustade med denna innovativa chipset.

FAQs

Nu har Qualcomm nyligen lanserat Snapdragon 8 Gen 2 SoC, som förväntas dominera Android-världen år 2023. Snapdragon 8 Gen 2-processorn är kopplad till grafikprocessoren Adreno 740. Processorn kommer sannolikt att vara baserad på den 4 nm-processen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vilken är den snabbaste Android-telefonprocessorn? Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 är för närvarande den snabbaste processorn som finns tillgänglig för Android-smartphones.

Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy har en snabbare Qualcomm Kyro CPU med topphastigheter upp till 3,36 GHz - vilket gör den till den snabbaste Snapdragon någonsin.

Jämför Snapdragon 8 Series Mobile Platforms Produkt CPU-klockfrekvens Snapdragon 888 5G Mobile Platform Upp till 2,84 GHz Snapdragon 865+ 5G Mobile Platform Upp till 3,1 GHz Snapdragon 865 5G Mobile Platform Upp till 2,84 GHz Snapdragon 855+/860 Mobile Platform Upp till 2,96 GHz

  1. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Tack vare dess AI-motor, som maximerar mobilhastighet och batteri, är den också utmärkt för molnspel. På de flesta benchmark-apparna ligger smartphones med Snapdragon 8 Gen 2 högst upp på listan med ett poäng på över 1 miljon på AnTuTu.

Core i9-13900K-processor Intel har annonserat en förbättrad version av sin 13:e generation Core i9-13900K-processor, som är den första som når hastigheter på 6,0 GHz utan överklockning. Den nya Core i9-13900KS är Intels snabbaste CPU någonsin och den snabbaste som för närvarande finns på marknaden från någon tillverkare.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 och MediaTek Density 9000+ chipsets är ganska likvärdiga, även om det finns några nyckelskillnader i hur de är utformade, vilket kan ge en förklaring till varför de presterar som de gör. För det första har Qualcomm en ytterligare prestandakärna jämfört med MediaTek Density 9000+.

Bland Android SoC är Qualcomms Snapdragon den mest effektiva. Den senaste flaggskepps-SoC:en från Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2, visar den lägsta batteriförbrukningen bland alla SoC i analysen, med 31% för användare på 5G och 25% på 4G-LTE.

Snapdragon 888 är för närvarande det bästa för PUBG. Adreno 660 kan enkelt köra spelet i 1080p 120Hz med bra inställningar (HD+Extreme) förmodligen. Kan vi spela PUBG på en telefon med en Snapdragon 439-processor? Snapdragon 439 är en extremt föråldrad chipset med en 14 nm tillverkningsprocess.

De bästa högpresterande Snapdragon-processorer är Snapdragon 8 Gen 2, Snapdragon 8 Plus Gen 1 och Snapdragon 8 Gen 1. Dessa processorer erbjuder det senaste och bästa inom CPU, GPU och AI-prestanda, vilket gör dem idealiska för spel, videoredigering och andra krävande uppgifter.

Huvudorsaken till varför 8 Gen 1 och Snapdragon 888 var så varma var att de använde Samsungs noder. Samsung Foundry är ökänd för chipset som är dåliga med hållbar prestanda. Eftersom termisk hantering saknas, har enheterna allvarliga värmeproblem även vid dagligt bruk.